VÆRK økte omsetningen med over to millioner i fjor - VÆRK AS

VÆRK økte omsetningen med over to millioner i fjor

28.05.22 skriver Fredrikstad Blad om at VÆRK økte fjorårets omsetning med over to millioner kroner! Det var noe annet enn restaurantens opprinnelse som ble suksessoppskriften.

– Bakgården med lunsjservering er en sikker vinner, fastslår Erlend Bertelsen, som er daglig leder ved VÆRK i Gamlebyen. Og vi har attraktive selskapslokaler for arrangementer som bryllup og konfirmasjoner.

Omsatte for nesten syv millioner i fjor

VÆRK omsatte for 6,8 millioner kroner i fjor. 2021 var det første ordentlige driftsåret, men hadde likefullt en kraftig økning fra 4,2 millioner i 2020.

Årsresultatet endte på 49.000 kroner, med en klar forbedring fra underskuddet på 326.000 kroner i 2020.

I mai 2020 åpnet VÆRK dørene i de tidligere lokalene til Gamlebyen Gjestgiveri i Færgeportgaten. For noen år tilbake lå også restauranten Balaklava her.

VÆRK har blitt lansert som en gourmetrestaurant, og ble en slags utvidelse av VÆRK Catering som ble etablert i 2018.

Uteserveringen i Bakgården har vært en del av virksomheten helt fra starten. I motsetning til selve restauranten, er det en litt enklere lunsjmeny som viste seg å bli en skikkelig suksess.

Afternoon Tea og julebord

– Økningen i omsetning skyldes delvis lunsjtilbudet i bakgården og delvis selskapslokalene, forklarer Bertelsen. Men det skyldes også Afternoon Tea, som vi begynte med i høst, og julebordene.

VÆRK samarbeider med Fredrikstadguttane, og Erlend forteller at det er slike show og andre arrangementer som de har lyktes med, og forteller at dette er noe VÆRK kommer til å fortsette med.

– Men selve restaurantdelen med à la carte faser vi litt mer ned. Vi legger det ikke helt på hylla, men satser heller på andre konsepter, sier Bertelsen.

Lite folk i Gamlebyen om kvelden

Fredrikstad Blad spør Erlend om dette betyr at Fredrikstad-folk ikke er så opptatt av å spise fin mat.

– Jo, jeg tror at vi trenger en gourmetrestaurant til. Men vi sliter med å få folk til Gamlebyen på kveldstid, svarer Bertelsen. Det er veldig stille i Gamlebyen på kvelden, folk kommer ikke hit da. Men nettopp derfor fungerer lunsj i Bakgården og Afternoon Tea så bra.

Erlend legger også til at når sommersesongen er i gang for fullt med skoleferie fra midten av juni, vil åpningstidene i Bakgården utvides og gjelde for hele uken.

VÆRK tilbyr nå fylte piknikkurver

Prestegården står også for daglig frokostservering for gjestene på Gamlebyen Hotell, men andre kan også benytte seg av dette tilbudet.

– Og nå har vi akkurat startet med et nytt og spennende konsept, forteller daglig leder Erlend Bertelsen. Vi lager piknik-kurver, noe jeg har stor tro på. Man kan ta den med seg hvor man vil, men Gamlebyen har jo så mange fine steder. Vi må benytte oss av de fordelen som Gamlebyen gir.

Les mer og bestill piknikkurv her.

Brødrene Jens og Petter Brovold er eiere av VÆRK AS, gjennom deres selskaper Meditek AS og Pebro Invest AS.

Les hele artikkelen (FB+ / for abonnenter) her.