PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæring gjelder for innsamling av informasjon via web-området værk.no og alle underliggende web-områder. Gjennom anvendelse av web-området værk.no samtykker du i den håndtering av personopplysninger som er angitt i denne erklæring.

Dette web-området bruker informasjonskapsler (”cookies”) for å hjelpe deg tilpasse Internett-opplevelsen til dine personlige behov, og midlertidige informasjonskapsler (”session cookies”) for å håndtere ditt besøk på værk.no som f.eks. hvilke sider du kommer til ved bruk av lenker, etc. En informasjonskapsel er en tekstfil som en webserver lagrer på harddisken din. Informasjonskapsler kan ikke brukes til å kjøre programmer eller plassere virus på datamaskinen din. Informasjonskapsler er bare beregnet på deg og kan bare leses av en webserver i det domenet som utstedte informasjonskapselen. Et av de viktigste formålene med informasjonskapsler er at det er en funksjon som skal være tidsbesparende. Hvis du for eksempel har gått inn igjen til en spesifikk side på værk.no vil informasjonskapselen gi siden et personlig preg. Du kan godta og avslå informasjonskapsler. De fleste weblesere godtar automatisk informasjonskapsler, men du kan vanligvis endre nettleserinnstillingene slik at informasjonskapsler avslås, hvis du foretrekker det.

Hvis du velger å avslå informasjonskapsler, kan det hende du ikke får fullt utbytte av de interaktive funksjonene på værk.no eller andre web-områder du besøker. Midlertidige informasjonskapsler slettes fra din harddisk umiddelbart når alle nettleservinduer lukkes.

OBS! Visse programvarepakker til brannvegg (”firewall”) stenger for informasjonskapsler, og disse må konfigureres manuelt for at værk.no skal fungere som ønsket.

Vi merker oss hvordan du navigerer på værk.no, hvilke web-sider du besøker og andre aktiviteter på web-området, for å avgjøre hvilke deler av vår nettside som er mest populære. Denne informasjonen blir også benyttet til å levere spesialtilpasset innhold og tilbud til besøkende når navigeringen tilsier at de kan være interesserte i ett spesifikt område.

Værk.no samler inn visse typer informasjon om ditt operativsystem og din nettleser for å kunne øke tilgjengeligheten og servicegraden i forbindelse med den tekniske utviklingen når du besøker web-området. Denne informasjonen kan inkludere: Din IP-adresse, type nettleser (browser), domenenavn, antall besøk, populære søk og referanser fra andre web-områder. Informasjonen brukes for å utføre de tjenester som finnes på web-området, for å opprettholde tjenestenes kvalitet og for å kunne generere generell statistikk om bruken av web-området.

Værk.no samler inn og anvender dine personlige opplysninger for å kunne betjene nettsiden og for å kunne levere de tjenester du etterspør. Som eksempel anvender vi din e-post adresse for å kunne oversende servicerelaterte beskjeder til deg, og de nyhetsskriv, markedsføringstjenester og reklametilbud som du har etterspurt. Jfr. beskrivelsen nedenfor, kan du selv velge hvorvidt du ønsker å motta nyhetsskriv, markedsføringstjenester og reklametilbud eller ei, men visse servicerelaterte beskjeder, som f.eks. informasjon om ordrestatus, betalinger o.l. anses å utgjøre en vesentlig del av tjenesten.

Værk.no etterspør ditt personnummer for å øke sikkerheten og for å kunne ha mulighet for å utføre en kredittsjekk.

Vi anvender din geografiske tilhørighet for å fastslå hvilke typer lokalt tilpasset informasjon værk.no skal utvikle for sine kunder.

Med de unntak som er spesifisert nedenfor, vil ikke de personlige opplysningene du oppgir til værk.no videreføres utenfor våre datterselskap eller nærstående selskap, uten ditt samtykke.

Web-området værk.no kan komme til å måtte oppgi dine personlige opplysninger hvis loven krever det, eller hvis værk.no i god tro finner dette nødvendig for å (a) følge forordninger i loven eller rette seg etter rettslige prosesser som blir meddelt værk.no eller web-området værk.no (b) beskytte og forsvare rettigheter eller eiendom tilhørende inspirasjon.no og web-området værk.no, eller (c) handle under kritiske omstendigheter for å beskytte sikkerheten til brukere av værk.no sine tjenester, web-områder eller publikum.

Personlige opplysninger som er samlet på værk.no kan lagres og behandles i EU eller i et hvilket som helst land der værk.no har sin virksomhet.

Værk.no kan komme til å med jevne mellomrom sende ut e-post som informerer deg om teknisk service, informasjon om din konto og ordrestatus eller nyheter om endringer og oppdateringen på web-området.

Værk.no er opptatt av å beskytte de personlige opplysningene dine. Vi bruker en rekke sikkerhetsteknologier og -prosedyrer for å beskytte de personlige opplysningene fra uautorisert tilgang, bruk eller avsløring. Vi lagrer for eksempel de personlige opplysningene du oppgir, på datasystemer med begrenset tilgang, og som er plassert i kontrollerte anlegg. Når vi sender særdeles konfidensielle opplysninger (for eksempel kredittkortnummer) over Internett, beskytter vi dem ved hjelp av kryptering, ved bruk av SSL-protokollen (Secure Socket Layer). Værk.no lagrer aldri ditt kredittkortnummer.

Ved forsøk på bedrageri eller annet misbruk av tjenester hos værk.no, forbeholder værk.no seg retten til å nekte personer og foretak adgang til nettsiden og de tjenester værk.no tilbyr både på værk.no, via tjenester på andre web-områder og i andre medier, som tilbud i aviser, radio, på TV, etc. Om ikke utestengelsen fra de nevnte tjenester respekteres vil værk.no gå til rettslige skritt.

Værk.no vil nå og da oppdatere denne personvernerklæringen slik at den gjenspeiler tilbakemeldinger fra selskap og kunder. Når vi legger inn endringer i erklæringen, vil datoen bli endret under ”sist oppdatert” øverst på den første siden av erklæringen. Hvis det er vesentlige endringer i erklæringen eller i hvordan værk.no vil bruke dine personlige opplysninger, vil værk.no legge informasjon om slike endringer på en lett synlig plass. Vi oppfordrer deg til regelmessig å se gjennom denne erklæringen for å holde deg informert om hvordan værk.no beskytter opplysningene dine.