Kulturnatt Fredrikstad 2022

VÆRK er med på Kulturnatt Fredrikstad

VÆRK er med på Kulturnatt Fredrikstad i år igjen. Det vil holdes to konserter med ‘Messingbonanza med Det Norske Blåseensemble’ og utdeles en pris med navn ‘Folkets Favoritt i Gamlebyen’ i Teglhuset fredag 9. september. Ikke bare det, men vi vil holde Prestegården åpen som restaurant!

Hva er ‘Kulturnatt Fredrikstad’?

Her kan du oppleve Fredrikstad sitt kulturliv på sitt aller beste, hvor byen fylles med mange ulike kulturopplevelser. Opplev konserter, kunst, dans, teater, historiske vandringer og mye mer! Hold av fredag 9. september og lørdag 10. september og opplev Kulturnatt Fredrikstad!

Kulturnatt Fredrikstad hos VÆRK

Det vil holdes to konserter med ‘Messingbonanza med Det Norske Blåseensemble’ på fredag 9. september. Den ene er fra kl. 18.30 til 19.15 og den andre er fra kl. 20.00 til 20.45. Her gir ‘Messingbonanza med Det Norske Blåseensemble’ deg både Kreisler, Grieg og Debussy. Prisen ‘Folkets Favoritt i Gamlebyen’ vil også utdeles fra kl. 19.15 til 19.30. Denne prisen er et bevis på at vinneren er med på å gjøre Gamlebyen enda bedre. Alle arrangementene har gratis inngang, og vi gleder oss til å ta deg i mot!

‘I blanke messingen’

Opplev den rendyrkede messingseksjonen til Det Norske Blåseensemble i fri utfoldelse. Her vil 3 tromboner, 3 trompeter, 2 horn og tuba gi deg karakterstykket av blant annet Kreisler, Debussy og Grieg. Vi er sikre på at dette både blir intimt, vakkert, mektig og herlig dramatisk på en gang!

Program:

  • Claude Debussy: Fanfare fra Le Martyre de Saint Sebastien.
  • Claude Debussy: La fille aux cheveux de lin.
  • Edvard Grieg: Lyrisk Suite.
  • Fritz Kreisler: Drei Alt-Wiener Tanzweizen.
  • Rodion Shchedrin: Humoresque a la Albeniz.

‘Det Norske Blåseensemble’

‘Det Norske Blåseensemble’, med røtter helt tilbake til 1734, kan skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Orkesteret består av 24 stk profesjonelle musikere med sin base i Halden, Fredrikstad. De gjør alt fra årlige jazz- og showproduksjoner til å blåse nytt liv i velkjente verk fra tidligere perioder. Et av deres satsningsområder er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Orkesteret setter pris på gode samarbeid uansett hvilken sjanger, og de får en del selskap på scenen av både unge talenter, lokale aktører og anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.

Prestegården er åpen som restaurant under Kulturnatt Fredrikstad

Vi holder Prestegården åpen som restaurant under Kulturnatt Fredrikstad! Vi vil ha åpent fredag 9. september fra kl. 17.00 til 22.00. Velkommen til VÆRK for en fantastisk matopplevelse i et majestetisk og historisk lokale!

Har du spørsmål?

Ønsker du mer informasjon om eller fra VÆRK? Har du ytterligere spørsmål? Ta kontakt med oss her!