Catering

Hva er egentlig catering?

Selve ordet «catering» stammer fra det engelske uttrykket «cater» og betyr noe så enkelt som å skaffe forsyninger eller proviant, og dagens betydning er ikke så fryktelig langt unna dette. Om enn med en noe utvidet mening. Catering i dag forbindes riktignok fortsatt med å skaffe mat, men da gjerne i mer selskapelig sammenheng.

De fleste forbinder catering med å bestille ferdige retter til en eller annen sosial sammenkomst som for eksempel et bryllup eller en konfirmasjon, men sannheten er at catering kan være så utrolig mye mer enn det. Faktisk deles cateringtjenesten inn i flere grener, hvor den selskapelige utgaven kun er en av dem.

Flere anledninger

I sin enkleste form kan man si at det å hente mat fra en vogn eller et midlertidig plassert kjøretøy på for eksempel en konsert eller annet arrangement er catering. Videre vil det å bestille ferdig mat fra en restaurant hjem til seg også være en form for catering, eller det å få en eller flere kokker hjem til sitt eget kjøkken for å lage mat av medbragte råvarer der være en form for catering eller i et leid lokale. Mulighetene er mange, men grunnprinsippet er det samme – man får tilberedt mat for seg, servert i en eller annen sammenheng.

Her i Norge har vi lange tradisjoner for å benytte oss av catering spesielt ved festlige og høytidelige anledninger. Bryllup og konfirmasjon er allerede nevnt, men også julebord, fødselsdager og andre høytidelige hendelser er typiske anledninger til å benytte seg av catering.

Noen benytter også catering til for eksempel lunsj til seminarer og møter i arbeidssammenheng, og der vennegjengen tidligere gikk sammen og spleiset på pizza til fotballkampen på TV er det stadig flere som nå også bestiller catering til samme anledning for å få litt variasjon i mattilbudet.

Stort utvalg

I og med det store utvalget innen catering og cateringtjenester er det nesten ingen grenser for hva man kan få servert, og hvor. Bestiller man catering fra en renommert bedrift kan man som regel velge fra en grunnmeny som kan bestå av alt fra enkle snitter til mer avanserte småretter eller regulære middagsretter, med både forrett og dessert inkludert.

Skal man arrangere en eller annen form for fest i leid lokale, kan de fleste cateringselskaper være behjelpelige med alt fra borddekning til opprydding etterpå, de kan stille med servitører og kokker, og hjelpe til med alt det praktiske rundt arrangementet – i tillegg til å tilberede og servere maten.

Cateringselskaper kan også skreddersy menyen etter hva man selv ønsker. Dette bør man i så fall ta opp med det aktuelle cateringselskapet i hvert enkelt tilfelle slik at de kan skaffe til veie de nødvendige råvarene de trenger for å oppfylle nettopp ditt ønske.

Ferske råvarer

Litt avhengig av hva man ønsker å spise vil de fleste cateringselskapene strekke seg langt for å kunne tilby så fersk og god mat som mulig. Spesielt ved litt større anledninger og dette er grunnen til at de ønsker bestillingene så god tid i forveien som mulig. Slik at de kan skaffe ferske råvarer som så tilberedes så tett opp til serveringen som mulig.

Det aller beste her er selvfølgelig hvis maten blir tilberedt på et kjøkken i forbindelse med lokalet den skal fortæres i, men i og med de aller fleste cateringselskaper har svært gode kjøkken selv er det ingenting i veien for at de kan tilberede den der og så bringe den ut straks den er ferdig. I mange tilfeller er dette også å foretrekke da cateringselskapets eget kjøkken ofte er bedre utstyrt enn det kjøkkenet som leies, og sist men ikke minst, kokkene kjenner det bedre.

Vi hjelper deg mer enn gjerne med å få en god catering opplevelse!

Vi leverer catering til firmaarrangementer og private selskaper, store som små arrangementer (Fredrikstad / Sarpsborg / Halden / Moss / Rygge / Råde / Hvaler). Fra 6-100 kuverter pr. selskap. Våre menyer er gjennomtenkte og velprøvde, og alt vi serverer er laget fra bunnen av. Vi legger stor vekt på personlig og god service, slik at du kan føle deg trygg og konsentrere deg om deres arrangement. Kontakt oss gjerne for råd og veiledning mens du planlegger! Kontakt oss her.