Gamlebyen Jazzfestival i Bakgården med Swingit

Gamlebyen Jazzfestival i Bakgården

På førstkommende fredag 26. august arrangeres Gamlebyen Jazzfestival i Gamlebyen i Fredrikstad. VÆRK stiller opp med lokale og det vil arrangeres 3 konserter i Bakgården både på fredag og lørdag! Alle konsertene er gratis og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Oldtimers – Fredag 26/8 kl. 18.00 i Bakgården.

Aspheim Oldtimers ble stiftet av Gerhart Aspheim i 1981. Dette bandet hadde en sjelden kilde til både underholdning og kunnskap med en utrolig karisma og hjerte for hotjazz. Oldtimers hadde en stamme musikere som på flere måter hadde skrevet norsk jazzhistorie. Det fantes knapt større entusiast for gammeljazzen i Norge. I 2009 gikk dessverre bandets grunnlegger og høvding, Gerhard Aspheim, bort. I dag heter bandet Oldtimers!

New Trio 4 – Lørdag 27/8 kl. 16.00 i Bakgården.

Kvartetten New Trio 4 vil spille noen av hans favorittstandards fra «The great american songbook» samt noen av hans egne komposisjoner. Dave Edge som opprinnelig er fra UK er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz.

Swing’it – Lørdag 27/8 kl. 19.00 i Bakgården.

Swing’it tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Musikken tar sin inspirasjon i Great Gatsbys ekstravagante fester, forbudstidens ulovlige speakeasies og hot jazz fra jazzens opprinnelse og presenteres med masse energi, humor og et underholdende show som trekker en linje fra det gamle 20-tallet til det nye. Swing’it spilte hos VÆRK tidligere i år, og det var en stor suksess! Vi gleder oss til å ta de i mot igjen!

Har du spørsmål?

Ønsker du mer informasjon om eller fra VÆRK? Har du ytterligere spørsmål? Ta kontakt med oss her!