Fem myter om catering

Fem myter om catering

Det er mange meninger om catering, og siden så mange har så forskjellige erfaringer med konseptet har det også skapt grobunn for en del myter rundt hele konseptet. Dette gjør at mange kanskje kvier seg for å benytte seg av catering, eller de ikke vet hvilke muligheter catering egentlig har å tilby. Vi ser nærmere på noen av mytene rundt catering, og avdekker hva som er sant, og hva som ikke er det.

Catering er dyrt

Dette er en av de mest kjente misoppfattelsene om catering. Riktignok er den delvis riktig, for det er vel egentlig ingen øvre grense for hva catering kan koste. Det avhenger helt og holdent av kundens ønsker, for består menyen av fugleredesuppe, østers og russisk kaviar vil det selvfølgelig koste en del, men en helt alminnelig god tradisjonell norsk cateringmeny koster sjelden skjorta. Heller tvert imot, og i de fleste tilfeller kan en kuvert hos et cateringselskap faktisk koste mindre enn tilsvarende i en restaurant.

Catering er rølpemat

Det kan være det, for hvem har vel ikke hørt historiene om lapskaus laget av restene fra dagens aktivitet på cateringkjøkkenet, som serveres som nattmat på en eller annen fest på lokalet, av en sliten kokk på vei hjem fra en lang dag over grytene. Selvfølgelig velsmakende med både flatbrød og tyttebærsyltetøy til, men ikke akkurat hva man forbinder med catering.

Catering er i de aller fleste tilfeller gourmetmat helt på linje med det man får servert på restauranter, bare i flere kuverter, og servert et annet sted enn i de faste lokalene.

Catering passer ikke alle

Definitivt en påstand som ikke stemmer. Catering passer så absolutt for alle, og dagens cateringtilbud inneholder garantert noe for enhver smak, og finner man ikke noe man liker eller har lyst på, så er cateringselskapet mer enn behjelpelig med å finne en løsning på ønskene dine.

Enten man er en liten gjeng samlet for å se en fotballkamp i felleskap eller skal holde bryllup med hundrevis av gjester, finnes det helt sikkert et tilbud som passer.

Catering er usunt

Mange tror at maten cateringselskapene serverer er laget av dårlige billige råvarer sminket for å smake godt og se delikat ut, men dette er så langt fra sannheten som det er mulig å komme. La gå at enkelte cateringselskaper tok en og annen snarvei i sin tid, men i dag er kvaliteten på de forskjellige cateringbyråene så høy at noe slikt hurtig ville bli avslørt i dag, og et slikt firma ville ikke være aktivt særlig lenge.

I dag lages maten av de beste råvarene, ofte håndplukket av kokken selv, og tilberedt etter alle kunstens regler med så få tilsetningsstoffer som mulig. Mat laget fra bunnen av er blant det sunneste som finnes, og ofte er kokken utdannet innen ernæring og setter sammen menyer som er både sunne og gode for kundene.

Catering må bestilles i store mengder

En av de vanligste mytene i forbindelse med catering er at man alltid må bestille store mengder om gangen. Dette henger gjerne sammen med at de gangene folk er i kontakt med konseptet, så dreier det seg enten om bryllup eller andre spesielle sammenhenger med mange gjester, og da blir følgelig også antallet kuverter der etter.

Men faktisk opererer de fleste cateringselskapene med betraktelig mindre kvanta enn dette, faktisk helt ned i en håndfull kuverter, og det pleier heller ikke være noen begrensning i hva man bestiller selv om mengden skulle være liten. Det er fullt mulig å bestille god mat og drikke hjem til seg hvis man ønsker det, og stadig opprettholde den restaurantkvaliteten man ville forvente hvis man dro på restaurant for å spise måltidet der.