Onsdag 29.09.2021 gjester kronprinsparet Fredrikstad. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit valgte å holde mottagelsen hos VÆRK i Gamlebyen, og valgte vår samarbeidspartner Gamlebyen Hotell som overnattingssted. VÆRK er veldig stolte av at kronprinsparet valgte nettopp Gamlebyen for mottagelse og overnattingssted. Dette er med på å løfte byen enda mer!
Vi har tre servitører i sving. De jobber sammen med tre servitører fra Slottet, forteller Erlend D. Bertelsen. Erlend har vært på Slottet i forkant for å kjenne på stemningen og lære. Det samme har de tre kokkene på VÆRK som virkelig har kjent på forventningene de også. Alle har lyst til å levere fra øverste hylle når VÆRK og Gamlebyen får sjansen til å vise seg frem på denne måten.
Les hele artikkelen her (abonnement).
Lokale råvarer
Fingermat står på menyen denne kvelden. Kronprinsparet har selv bedt om at hver av de syv rettene skal ha en lokal hovedingrediens. Se meny under.
Lun kjøtt 1
Ytrefilet av lam fra Holme gård. Serveres med en skorpe av urtet, brunost og mynte.
Kjøtt 2
Roastbiff på røyket knollselleri fra Forsetlund Nordre Gård. Serveres med syltet løk og en håndfull friske urter.
Fisk 1
Fersk lakseceviche fra Fredrikstad Seafood servert på en løk-kake og koriander.
Fisk 2
Gravet sik med rognebærsyltetøy fra nabolaget, servert med surdeigbrød-chips, ørretkaviar og sitronifisert cream fresh.
Skalldyr
Østers servert med høstens eplekart-salsa, champagne eddik og urteolje.
Vegan
Ovnsbakte baby-gulrøtter fra Månegartneriet, bakt i vin og utvalgte krydder.
Søt
Gresskar fra Skauen gård, servert i en tarte med hvit sjokolade, persille og Røros-rømme.
Konfekt
VÆRK’s mørke konfekt, fylt med multe- custard.
Aperitiff
VÆRK’s velkomstdrikk, med ananes-purre, San Pellegrino, fersk lime-juice og salviablader fra Månegartneriet.
Drikke
Årets Grevenstein eller Summerred fra Askim frukt og bærpresseri.
Se bilder fra dagen under:








Foto: Fredrikstad Blad.