Signatur Buffet

Catering er bedre enn sitt rykte

Til tross for at catering som konsept har eksistert i godt over 200 år allerede, var det først på 1960-tallet vi så smått begynte å bruke ordet her hjemme i Norge. Og da ofte i mindre flatterende ordelag, da det var mange som prøvde seg innen bransjen. Med svært vekslende resultat.

Uregulert marked

Markedet var forholdsvis uregulert, og mange så sitt snitt til å gjøre noen ekstra kroner «på si’», hvilket medførte at kvaliteten kunne være litt så som så. Husmødre gikk ofte hjemme, og hadde stort sett alt de trengte på kjøkkenet fra før av. Lapper ble hengt opp på samvirkelaget og andre steder folk møttes, og etter hvert vokste det frem et marked ingen egentlig hadde tenkt på før siden folk stort sett hadde bestilt maten sin til festlige anledninger via anerkjente kjøkken eller andre nettverk de kjente til. Å bestille mat fra privatpersoner var noe nytt og ukjent, og ikke minst annerledes og et spennende konsept de fleste faktisk kunne ta seg råd til.

Økt konkurranse

Med den stadig økende mengden av tilbud økte også konkurransen, med den følgen at mange begynte å presse prisene ned. Hvilket også medførte at kvaliteten også sank, og i de aller verste tilfellene fikk man i beste fall servert en tørr brødskive med servelat eller ost, og det var det.

Dette medførte at hele bransjen på et tidspunkt hadde et generelt dårlig rykte, og bare noe man tydde til dersom man ikke hadde råd til skikkelig mat servert fra et skikkelig restaurantkjøkken. Hvilket i og for seg også var en form for catering, men da begrepet på den tiden var et belastet begrep, valgte man av de store kjøkkenene å ikke bruke det.

Strengt regulert

I dag er alt som har med matservering heldigvis strengt regulert, og dagens cateringtilbud helt på linje med hva selv de beste restaurantkjøkken har å by på. Riktignok kan man fortsatt bestille enkle smørbrød fra selv de største cateringbyråene, men da kan man være viss på at det er de beste råvarene som brukes. Ofte er brødet hjemmebakt i eget kjøkken, og pålegget håndplukket av cateringselskapets egne kokker.

Kjøkkenet er underlagt strenge regler i forhold til hygiene og hvilke rutiner de arbeider etter, og Mattilsynet kommer jevnlig på kontroll for å passe på at alt foregår etter boka slik at man som kunde til enhver tid vet at hygienen er ivaretatt etter beste evne.

Godt kvalifiserte kokker

Selvfølgelig er det fortsatt stor konkurranse innen catering, men i motsetning til de tidligere 1960-, og 1970-årene er det ikke lenger prisen som er hovedfokus, men kvaliteten på det som leveres. Alt fra lokalitet til tilberedning og råvarer forbedres kontinuerlig, og der det tidligere var legfolk som tilberedte maten etter beste evne, er det nå ofte utdannede kokker som står for den biten. Eller i det minste har det overordnede ansvaret for både kjøkkenet og serveringen.

Ikke fordi legfolk ikke kan tilberede mat av samme kvalitet, men en kokk eller kjøkkensjef med mange års erfaring og utdanning har gjerne et helt annet syn både på hvordan et kjøkken skal organiseres, hvordan det økonomiske skal håndteres, og ikke minst vet de hvordan maten skal tilberedes slik at den kan serveres i stort antall kuverter uten å skulle gå på kompromiss med kvaliteten.

Det å administrere et cateringkjøkken i dag kan litt løst sammenlignes med å tilberede gourmetmat i et storkjøkken. Opptil flere hundre porsjoner samtidig, av ypperste kvalitet, og like varmt og smakfullt som om det nettopp kom ut fra et hvilket som helst restaurantkjøkken. Det er en kunst i seg selv.

Vi hjelper deg mer enn gjerne med å få en god catering opplevelse!

Vi leverer catering til firmaarrangementer og private selskaper, store som små arrangementer (Fredrikstad / Sarpsborg / Halden / Moss / Rygge / Råde / Hvaler). Fra 6-100 kuverter pr. selskap. Våre menyer er gjennomtenkte og velprøvde, og alt vi serverer er laget fra bunnen av. Vi legger stor vekt på personlig og god service, slik at du kan føle deg trygg og konsentrere deg om deres arrangement. Kontakt oss gjerne for råd og veiledning mens du planlegger! Kontakt oss her.